Marie Molová: Pohyb / xerotáže, obrazy

8. listopad 2010

Do Studia Paměť v Soukenické ulici 29 v Praze 1 se můžete vypravit na výstavu xerotáží a obrazů malířky a grafičky Marie Molové nazvanou stručně „Pohyb“.

Marie Molová absolvovala v roce 1973 studium malířství v ateliéru profesora Karla Součka na Akademii výtvarného umění v Praze. Věnovala se malování, grafice a také restaurování. Značná část její tvorby má experimentální charakter – kombinuje nejrozmanitější techniky počínaje koláží, přes xerox až po využití počítače.

Pro její práce vystavené ve Studiu Paměť je charakteristický pohyb a vnitřní dynamičnost. Proto se Karel Oujezdský Marie Molové zeptal od čeho se ten „pohyb“ odvíjí, zda od jevů v přírodě nebo od lidské figury.

Výstavu xerotáží a obrazů Marie Molové nazvanou „Pohyb“ si můžete ve Studiu Paměť v Soukenické 29 v Praze 1 prohlédnout do 26. listopadu. Otevřeno je od úterka do pátku od 14 do 18.30 hodin a během večerních pořadů. Ten první se koná tuto středu 10. listopadu od 18 hodin v rámci cyklu Paměť pamětníkům a má název „Jaroslav Ježek, V+W spolu i zvlášť“. Účinkují Přemysl Rut, Markéta Potužáková, Martina Kafková, Věra Slunéčková a Zdeněk Dočekal. A v pátek 12. listopadu v 19.30 je pro vás ve Studiu Paměť připraveno divadelní představení o vášni a žárlivosti „Big Beat Othello“ podle Williama Shakespeara.

Spustit audio