Lidé v Českém Těšíně vystupují z autobusu nebezpečně pod projíždějící auta

Lidé z Českého Těšína chtějí bezpečnější autobusovou zastávku v průmyslové zóně. Pravidelná linka, která rozváží zaměstnance do tamních firem, totiž nemá kde zastavit. Přímo u úzké silnice denně parkují desítky aut, která komplikují vystupování cestujících. Ti tak často vkročí z autobusu přímo pod kola projíždějících aut.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autobusová zastávka. Ilustrační foto

Autobusová zastávka. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

Po problémové silnici projíždějí desítky aut. Řidič autobusu mezitím pomalu popojíždí a hledá, kde by bezpečně vyložil cestující. V místě, kde by se dala čekat autobusová zastávka, totiž stojí zaparkovaná auta.

O kus dál už začíná prudký kopec. Když šofér konečně najde místo, lidé musejí na pohodlné vystupování zapomenout.

„Někdy stojí u plotu kamion. Prostoru by bylo hodně, jen ho vytvořit. Pokud by se jedna strana vysekala, tady by prostor stačil a lidé by vystoupili,“ ukazuje například paní Marie.

Přehrát

00:00 / 00:00

O riziku, které denně podstupují cestující autobusu v Českém Těšíně, informoval reportér Stanislav Janalík

Nespokojenost lidí, kteří z autobusu vysedají prakticky na kapoty zaparkovaných aut nebo přímo do silnice, postupně roste. První stížnosti už má na stole i českotěšínská radnice.

„Něco už máme připravené. Řešíme to už s dopravní policií, výsledek ještě nejsem schopen oznámit, ale nějak se situace pohne. Autobusovou zastávku uzpůsobíme tak, aby byla pro občany bezpečná,“ potvrzuje místostarosta Stanislav Folwarczny z ODS.

Na novou zastávku městu zatím chybějí peníze, a tak chce s policisty hledat alespoň dočasné řešení. „Na jednání doporučíme, aby konkrétní místo v ulici Lipová bylo označeno dopravním značením zákaz zastavení,“ říká mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Město v budoucnu počítá s dalším rozšířením průmyslové zóny. Zaměstnancům tamních firem by měla dopravu do práce zjednodušit kromě nových autobusových zastávek také cyklostezka.


Zvětšit mapu

Stanislav Janalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme