Fotbalisté v Tísku budou mít nové šatny. Původní předloni někdo úmyslně zapálil

3. duben 2017

Rok a půl po ničivém požáru začínají dělníci stavět novou provozní budovu u fotbalového hřiště v Tísku. Třicítce fotbalistů tak během léta skončí provizorní pobyt v mobilních buňkách. Policie přitom žháře, který původní šatny zapálil, stále nenašla.

Fotbalistům zatím jako šatny slouží trojice kovových kontejnerů. Prostor je to malý. „To je v podstatě veškeré zázemí, které máme. Ale odehráli jsme s tím v podstatě rok a teďka ještě vlastně půl roku budeme muset,“ říká jeden z hráčů Marek Janošek.

O požáru se občas ještě baví. „Už to samozřejmě opadá trochu. Lidi čekají, že se někdo pochlapí a přizná se, nebo se prokecne. Ale moc tomu nevěřím,“ dodává fotbalista před začátkem tréninku.

Jedna z unimobuněk, která slouží jako toalety, ničivému požáru unikla. Má ohořelý roh. „Pachatel není. Akorát máme strach, že když to bude stát, znovu přijde a bude škodit,“ obává se předseda FK Tísek David Nykš.

Na místě, kde před rokem a půl stály smutné ohořelé trosky bývalé fotbalové budovy, už jsou základy nové stavby. „Bude to zděná budova, de facto to bude podle starého tvaru. Bude to trošku větší a rozdělili jsme vstupy – na samostatné pro hráče a samostatné do klubovny,“ dodává Nykš.

Fotbalové hřiště v Tísku s provizorními kontejnery

Stavba patrového objektu má skončit v červnu a na začátku nové sezóny už má být hotové i jeho vybavení. To zaplatí klub z třičtvrtěmilionového výtěžku veřejné sbírky, kterou po požáru vypsal. Budovu za téměř 5 milionů korun ale fotbalistům postaví obec.

Jedna z unimobuněk nese ještě stopy požáru

„Nemají na to a ani by nemohli mít prostředky. Tudíž veškeré finance budou z rozpočtu obce a potom budovu dostanou do užívání. Nebudou ji využívat jen fotbalisté, bude i pro mládež a jiné složky, popřípadě budou budovu využívat občané,“ říká starosta Tísku Radomír Tichý (KSČM).

Starosta dodává, že obec nechá novou budovu pojistit a doplnit zabezpečením. Protože ale žhář je stále na svobodě, detaily si raději nechává pro sebe.

Základy nového objektu s šatnami a klubovnou fotbalistů v Tísku
autor: Michal Polášek
Spustit audio