Poslední rozloučení s Věrou Špinarovou bude 1. dubna v Ostravě

29. březen 2017
Zprávy , Zprávy

Fanoušci se rozloučí se zpěvačkou Věrou Špinarovou v sobotu 1. dubna. Od 09:00 do 12:00 mohou přijít do smuteční síně krematoria ve Slezské Ostravě. Odpoledne se poslední rozloučení uskuteční pouze v kruhu rodiny a přátel.

Úmrtí osobité zpěvačky zasáhlo tisíce příznivců v celém Česku, ale především v Ostravě, se kterou byla po většinu života spjata. Před barem Waldemar naproti rozhlasu vzniklo už v úterý dopoledne pietní místo, kam lidé pokládají květiny, zapalují svíčky.

Vzpomínková akce v úterý večer zaplnila Masarykovo náměstí, kam na Věru Špinarovou přišly zavzpomínat stovky jejích fanoušků a fanynek.

Věra Špinarová zemřela v neděli 26. března v pražské motolské nemocnici. Pětašedesátiletou zpěvačku tam minulý týden ve středu letecky transportovali z Čáslavi, kde se jí během koncertu zastavilo srdce.

Zpěvačku proslavily písně jako Meteor lásky, Bílá jawa 250, Raketou na Mars nebo Měj mě rád. Mezi špičku domácí populární scény ji katapultovala nahrávka Music box z roku 1969, o tři roky později vydala své první album Andromeda. Poté vystupovala se skupinami Speciál a Notabene. Celkem vydala 13 desek.

autor: tif
Spustit audio