Vítězem soutěže Dobráci roku jsou hasiči z Kozmic

10. červen 2016

Soutěž moravskoslezských sborů dobrovolných hasičů Dobráci roku zná svého vítěze. Nejvíc platných SMS hlasů zaslali posluchači Českého rozhlasu Ostrava sboru z obce Kozmice, celkem to bylo 3184 textových zpráv. V Kozmicích si tak v sobotu 30. července užijí oslavu pro celou obec plnou piva, grilovaného masa a hudebních vystoupení. Vítězové moravskoslezského regionálního kola se navíc zúčastní národního finále, které se uskuteční 25. června v Nymburce.

Druhým sborem v hlasování byl SDH Nová Ves (1920 hlasů), na třetím místě skončili hasiči z Lesních Albrechtic (1909 hlasů). Kompletní výsledky najdete ZDE.

Soutěž Dobráci roku probíhala od září 2015 do května 2016. Náš štáb navštívil celkem 40 sborů dobrovolných hasičů, které byly vylosované v živém vysílání ze všech přihlášených.


Medailonky vítězných sborů
- SDH Kozmice. Pomáhají, když je potřeba. Už 110 let
- SDH Nová Ves. Obětaví hasiči a dobří sportovci z Frýdlantu
- SDH Lesní Albrechtice. Priority? Požární sport a děti

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.