Krůtí závitek se špenátem a vejcem na špagetách
Šéfkuchař Aleš Petřík z ostravské restaurace Amfora poradí, jak připravit chutné a lehké jarní jídlo. Spolu s námi si můžete připravit krůtí závitek se špenátem a vejcem na špagetách. Přidáme také recept na jarní salát. V pořadu je navíc řeč o tradiční české kuchyni, o guláši.
Krůtí závitek se špenátem a vejcem na špagetách
Recept:
K přípravě závitku potřebujeme krůtí prsa, jedno celé vařené vejce, špenát nejlépe listový, může být i mražený, hladkou mouku na obalení, čerstvou petrželku, smetanu, olivový olej, pepř, sůl a steakové koření.
Postup:
Z krůtích prsou ukrojíme plátek, mírně naklepeme, posolíme a okořeníme steakovým kořením. Přidáme špenát, který rozprostřeme na celý rozklepaný plátek masa a přidáme jedno celé vejce. Plátek zabalíme do závitku, aby se maso při pečení nerozevřelo závitek přidržíme jehlami. Na závěr okořeníme steakovým kořením a obalíme v hladké mouce.
Troubu si předehřejeme na 160 -180 stupňů, vezme pánvičku dáme do ní olej. Závitek vložíme do rozehřátého oleje, restujeme a otáčíme asi 5 minut.
Ještě než závitek vložíme do trouby, uděláme si jednoduše smetanovou omáčku. Na maso nalijeme 31 % smetanu, přidáme petrželovou nať a dochutíme solí a pepřem. Poté závitek vložíme do trouby na 5 - 10 minut.
Uvaříme špagety, na pánvičce na olivovém oleji orestujeme nasekaný česnek a přidáme špagety, ozdobíme petrželovou natí a dokořeníme barevným pepřem.
Jarní salát
Postup: Směs salátů lolo rosso, lolo bianco, čínský salát a ledový salát natrháme a smícháme dohromady. Přidáme jogurtovou zálivku.
Zálivka: Jogurt + smetana 31 %, zakapeme olivovým olejem a balzamikovým octem, přidáme petrželovou nať a dochutíme solí a pepřem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka