Děti z karvinského Ráje si užívají prázdniny na novém hřišti

4. červenec 2017

Děti z karvinského sídliště v místní části Ráj dostaly na prázdniny obří dárek. Radnice přestavěla zanedbané hřiště se zastaralými prolézačkami na moderní sportoviště. Jeho povrch je z pružného materiálu, který tlumí nárazy.

Uprostřed karvinského sídliště Ráj na novém hřišti dovádí spousta dětí. „Mají tady to, co odpovídá moderním trendům. To znamená supermoderní houpačky, které vypadají úplně jinak, než na co jsme byli zvyklí my jako malí, kolotoč, který má ještě interaktivní prvky, prolézačky na kolotoči,“ popisuje mluvčí karvinské radnice Šárka Swiderová.

Do země jsou zabudované malé trampolíny. „A všechno je to měkké, takže když dítě třeba špatně skočí, tak dopadne vždycky do měkkého. Je to speciální povrch, nemůžete se na tom odřít, nemůžete si na tom nabít,“ dodává mluvčí.

Dětem se na novém hřišti samozřejmě líbí. „Je tady sranda,“ libuje si Alex. „Mi se líbí ten kolotoč a ta věž,“ ukazuje další dítko. „Předtím tady byla stará klouzačka, všechno bylo rozbité, nebezpečné pro malé děti. A teď je to tady super,“ usmívají se děti.

„Dětem umožníme dobré sportovní vyžití na dětských hřištích s kvalitní dopadovou plochou, abychom eliminovali různá zranění a tak dále. Navíc jsme z bezpečnostních důvodů začali tato hřiště oplocovat, aby tam nevběhli pejsci a maminkám děti neutíkaly. Teď jsme nově přidali i zařízení na parkování kol, protože mnozí rodiče přijíždějí na kolech,“ popisuje proměnu dětských hřišť Helena Bogoczová z karvinské radnice.

Nové dětské hřiště v Karviné-Ráji

Na hřišti jsou i lavičky, které mohou využít rodiče, aby tady na děti dohlídli. Prakticky totožné hřiště vzniklo i o pár ulic dál.

Nové dětské hřiště v Karviné-Ráji
autor: ada
Spustit audio