Mariachi El Bronx: rocková romantika z mexické hranice

9. prosinec 2014

Pro druhé prosincové vydání hudebního týdeníku o world music jsme připravili ukázky z nového alba losangeleské skupiny Mariachi El Bronx.

„Nemůžeš jít na předměstí Los Angeles po ulici, abys neslyšel na každém kroku hrát mariachi. Vyrostl jsem v mexické čtvrti Peco Rivera a vyrůstal obklopen hudebníky z Los Lobos a tradiční mexické hudby,“ říká zpěvák Matt Caughtran, leader losangelské rockové skupiny Mariachi El Bronx.

Tvrdí, že miluje romantické mariachi milostné písně o zlomených srdcích a oslavujících tradiční vesnické zvyky a životní pravdy. A mexickému mariachi vzdává hold i na třetím albu.

Ukázky z alba doplněné komentáři autora pořadu si poslechněte v přiloženém audio souboru (viz ‚Přehrajte si celý příspěvek‘ v úvodu článku). Tento a další díly pořadu Hudba ze zapadlých vesnic pak najdete v iRadiu.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.