Někdejší doprovodná skupina Věry Špinarové připomene v Ostravě první výročí zpěvaččiny smrti

1. březen 2018
Dobré odpoledne

Vzpomínkovým koncertem v klubu Parník v Ostravě si dnes večer připomene skupina Speciál spolupráci s Věrou Špinarovou. 26. března uplyne rok od její smrti. Speciál byl v 80. letech doprovodnou skupinou oceňované zpěvačky, někteří členové kapely s ní ale hráli už mnohem dříve a ve studiu i na pódiu se potkávali i v novém tisíciletí.

Původně mělo jít o běžný koncert oživeného Speciálu, říká zpěvák Petr Němec, někdejší člen skupiny a také předskoskan Věry Špinarové. „Jenomže teď přišlo to datum, tak jsme si řekli, že to tam naťuknem. Já jsem s Věrou začínal v 16 letech ve Flamengu,“ dodává Němec.

„Kapela Věrku doprovázela asi dvanáct let, takže jsme s ní strávili hodně času. Já jsem k ní nastoupil v roce 1975, v té době se dělaly hlavně převzaté věci. Pak už začala dělat i naše vlastní věci. Byla to úžasná spolupráce, vždycky to fungovalo,“ doplňuje kytarista, skladatel a zakladatel Speciálu Andonis Civopulos.

I když Věra Špinarová si už se Speciálem nezahraje, ženský hlas na koncertu chybět nebude. Písničky od Civopulose i další její hity zazpívá Dagmar Glatzová. „Hledali jsme zpěvačku, která by to odzpívala, tu jsme naštěstí našli, takže můžeme hrát plně Speciál jako před 30 lety,“ ujišťuje Petr Němec.

Velký vzpomínkový koncert na Věru Špinarovou bude v Ostravě 27. března. Zazpívá na něm Marie Rottrová, Jaromír Nohavica, Heidi Janků a mnoho dalších. Speciál mezi pozvanými není. I proto si kapela zpěvačku připomene už dnes večer.

autor: Petra Sasínová
Spustit audio