Rekonstrukce pardubického parku Na Špici stále nemá jasnou podobu

16. říjen 2012

Veřejnost stále neřekla jasné ano rekonstrukci pardubického parku Na Špici. Jeho modernizace si vyžádá 39 milionů a podle posledních úprav by si měl zachovat svůj původní přírodní ráz.

Z projektu vypadla například lávka přes rybník Čičák nebo vodní mola. Město vyšlo veřejnosti vstříc i v úpravě sportovního areálu. Občanské sdružení Čičák má ale stále problém s novou budovou právě u výše zmiňovaných sportovišť.

„Ta komplikace s největší pravděpodobností může vzniknout právě v objektu, který teď je deklarovaný jako pozorovatelna ptáků, kdy jsme skutečně měli a do jisté míry stále máme obavu z toho, že z toho vznikne další restaurace, která podle našeho názoru do toho parku nepatří. V tomto bychom chtěli mít naprostou jistotu,“ dodal člen sdružení Martin Pešek.

Město ale záměr restaurace nebo občerstvení vyvrací. Budova, která se bude nacházet na břehu rybníka, by měla sloužit především jako zázemí pro sousedící sportoviště a také jako pozorovatelna ptáků.

„Tento pavilon by měl být především, aby tam mohly být toalety, aby to bylo zázemí pro sportoviště – šatna, sklad sportovního vybavení. Mělo by to být veřejné sportoviště, tudíž by to měl být kamrlík pro správce sportovišť. Pak by tam měl být přístřešek pro lidi, kteří tam budou pobývat, když začne pršet, aby se mohli schovat. Bude to i využíváno Ekocentrem Paleta jako jedno ze zastavení v naučné stezce podél Chrudimky a Čičáku, kde oni plánují ukazovat významné ekologické lokality ve městě,“ říká radní František Brendl.

Park Na Špici by měl projít rekonstrukcí


Zobrazit místo Rekonstrukce pardubického parku Na Špici na větší mapě

Chcete dostávat každý den zpravodajství e-mailem zdarma do vaší schránky?
Budete tak mít každý den dokonalý přehled o dění ve Vašem kraji a k tomu tipy na vybrané pořady ČRo Pardubice!
To vše úplně zdarma!
Stačí se jen zaregistrovat!

autor: KUB
Spustit audio