Chrudimské letní kino láká lepším zvukem a nižším vstupným

7. červen 2015

Začíná promítat chrudimské letní kino. Provozovatelé takzvaného Bioleťáku přecházejí na modernější technologii, který nahradí klasické promítačky. Zároveň oproti loňsku snižují vstupné o dvacetikorunu.

V červnu bude kino promítat každý pátek, od července provoz rozšíří na tři dny v týdnu. Prostor dostanou nové tituly, snímky pro děti, ale také dokumenty z festivalu Jeden svět, na které bude vstup zdarma. Sezónu zahajuje kino dnes o půl desáté večer.

Letošní filmová sezona v Bioleťáku začala tento pátek životopisným dramatem režiséra Davida Finchera The Social Network.

Příští týden později kino uvede kritikou dobře přijatý česko-polský životopisný snímek Hořící keř vracející se k upálení Jana Palacha v roce 1969. Následující pátek je na programu taktéž dobře hodnocené americké válečné drama Železná srdce. Na poslední předprázdninový pátek 26. června je přichystána komedie Zdeňka Trošky Babovřesky 3 a na sobotu pak animovaná pohádka Zvonilka a piráti.

Do Bioleťáku budou lidé moci zavítat v červenci a srpnu kdykoliv od úterý do soboty. Jednotné vstupné se navíc oproti loňské sezoně snižuje o dvacetikorunu na 60 korun na představení.

Letní kino Chrudim - promítací plocha

V červnu a červenci se bude promítat tradičně od 21:30 hodin, v srpnu pak od 21:00. Nepromítá se pouze v případě nepříznivého počasí.

autor: kop
Spustit audio