Radnice v Lázních Bohdaneč má za sebou personální zemětřesení

8. červenec 2016

Do začátku prázdnin vstoupily Lázně Bohdaneč s kompletně novým rozložením sil na radnici. Spory v dnes už bývalé koalici vyvrcholily tím, že jedna z vládnoucích stran vypověděla koaliční smlouvu a zastupitelé zvolili do čela města nového starostu.

Novým starostou Lázní Bohdaneč se stal lídr Sdružení nezávislých kandidátů Pro Bohdaneč Miloš Karafiát, který ještě donedávna zastával funkci místostarosty. Teď ale na postu starosty nahradil Ladislava Štěpánka zvoleného po posledních komunálních volbách do čela města za Sdružení nezávislých kandidátů Lázeňské město kultury a sportu.

Co Miloše Karafiáta vyneslo na post starosty?

Představitelé dnes už bývalé koalice reprezentované oběma pány, měli rozdílné názory na chod města, chystaný pronájem tamní sokolovny a hlavně na prodej městského pozemku Za pivovarem, kde měl vzniknout supermarket a taky parkoviště.

Prodej prosazoval bývalý starosta Ladislav Štěpánek, jeho koaliční partneři včele s Milošem Karafiátem ale taky opoziční zastupitelé byli proti. Spory dospěly až do stádia vypovězení koaliční smlouvy a následně pak do volby nového starosty bohdanečským zastupitelstvem.

Starostou je tedy Miloš Karafiát z hnutí Pro Bohdaneč, místostarostou se stal Vladimír Šebek ze Změny pro Bohdaneč, novými členy rady města jsou pak Josef Štěpanovský za ODS a Luboš Vomlel z hnutí Pro Bohdaneč.

Čtěte také

K personálním změnám ale došlo i v obsazení finančního a kontrolního výboru. Vedení města v tiskovém prohlášení deklarovalo, že se teď míní opírat o hlasy z politických hnutí a strany Pro Bohdaneč, Změna pro Lázně Bohdaneč, ODS a KDU-ČSL, které budou mít v 15 členném zastupitelstvu nadpoloviční většinu jednoho hlasu, všichni tito aktéři se dohodly na nové spolupráci a tvrdí, že chtějí posílit důvěru občanů ve vedení města.

autor: wol
Spustit audio