Stavební práce u pardubického Parama zkomplikují o víkendu dopravu

5. únor 2016

Na řidiče v Pardubicích čeká o víkendu velké dopravní omezení. Kvůli rozšiřování silnice I/37 u Trojice bude omezený průjezd na nadjezdu, v neděli se pak most na tři hodiny uzavře úplně. Opatření se dotknou především řidičů.

Přestavba místa začala už v březnu minulý rok. Nejprve úsek prohledávali pyrotechnici, kteří zjišťovali, jestli v této lokalitě nejsou bomby z druhé světové války. Spojenci totiž bombardovali právě pardubickou rafinérii a výbušniny by tam stále mohly být.

Pak odstartovala samotná přestavba, díky které dojde k rozšíření celé vozovky, dva pruhy v každém směru budou pro motorová vozidla a jeden pruh bude pro dopravní podnik, znamená to, že silnici rozšiřují stavbaři celkem na šest pruhů.

Čtěte také

V úseku se počítá i s chodníkem a se stezkou pro cyklisty. A ve finále křižovatka u Parama už nebude světelná, ale bude kruhová a průjezdnost se tím výrazně zlepší. Celá stavba skončí v roce 2017.

Víkendová uzavírka

O víkendu startuje II. etapa rekonstrukce. Stavbaři budou vyztužovat provizorní most, a proto doprava bude v sobotu od 8 do 14 hodin v tomto 40m úseku řešena kyvadlově. V neděli od 13. do 16. hodiny pak stavbaři uzavřou most úplně.

Objížďky v Pardubicích při uzavření křižovatky U Trojice

Radnice proto prosí všechny obyvatele Pardubic, kteří mohou nechat o víkendu svá auta doma a použít jiné dopravní prostředky, aby tak učinili. V době uzavírky samozřejmě budou po městě vyznačeny objízdné trasy.

Uzavírka zasáhne i provoz městské hromadné dopravy

Týká se to především městských linek 8, 15, 23 a 88, ty budou v neděli v době od 13 do 16 hodin vedeny po odklonové trase, která povede po Palackého třídě, po třídě 17. listopadu a Teplého ulicí na zastávku Závodiště a dále po své trase.

Uzavírka se týká i linky č. 10 do Nemošic. Přesnější popis, kudy autobusy pojedou, najdete na webových stránkách Dopravního podniku města Pardubic.

Plánek křižovatky U Trojice

Čtěte také

autor: KUB
Spustit audio