Tyršovy sady už za pár dní ožijí novou kavárnou

19. květen 2016

Letošní léto si můžete užít pardubické Tyršovy sady nejenom na trávníku, ale i v kavárně. Do otevření nového podniku, který lemuje vchod do největšího parku v centru města, zbývá už jen několik dnů.

Město vybíralo provozovatele kavárny docela dlouho. Radnici se totiž na první pokus nepodařilo kavárnu pronajmout. Majitel firmy, která do toho chtěla jít, najednou přestal komunikovat, a tak muselo město tendr zrušit. Společnost tenkrát nabídla milion korun ročně.

Radní se pak museli pustit do hledání nájemce. Druhé kolo se uskutečnilo, konečná nabídka sice už tak lukrativní nebyla. Za roční pronájem zaplatí nový nájemce 781 tisíc korun.

V nové kavárně se usilovně pracuje

Nový provozovatel Patrik Holeček chce, aby v kavárně na hosty dýchla atmosféra 30. let. Záměrem především je, aby si lidé chodili do kavárny odpočinout, anebo se jen tak něco koupit a vzít si to do parku.

Do kavárny se vejde skoro 200 lidí s prostor venku. V patře je i nádherná terasa s výhledem na Tyršovy sady. Tam budou dokonce malá lehátka, takže tam budou návštěvníci moct i relaxovat.

pohled z nové kavárny směrem na Tyršovy sady

„Bude tady nějaká předzahrádka, bude tady lehké sezení pro kolemjdoucí, pro lidi, kteří nebudou mít úplně touhu jít si sednout dovnitř. Popřípadě tady bude prostor, kde bude moct hrát nějaká kapela,“ mluví o svých plánech provozovatel kavárny Patrik Holeček.

Provoz kavárny bude jiný v zimě a jiný v létě

Otevírat se bude v 8 hodin ráno, bude otevřeno samozřejmě do večera, v létě i do pozdějších hodin. Provozovatel říká, že pokud bude klientela, tak nemají důvod zákazníky vyhánět.

Čtěte také

Návštěvníci parku budou moci využít při procházce také toalety v kavárně. „Jsme lidi a já s tím vůbec žádný problém nemám. Každý návštěvník, když tu potřebu bude mít, tak si sem na toaletu dojde. Toalety jsou tady poměrně velké, dobře udělané, takže s tím není problém,“ doplňuje Holeček.

Otevřeno bude s největší pravděpodobností od 2. června. Pokud tedy zařízení projde kolaudací.

autor: KUB
Spustit audio