Petrohrad. Solovky. Ruské vlaky

29. červenec 2008

Ruské zkušenosti posluchačky Radia Wave Oliny Dvořákové naplnily cestovatelskou a outdoorovou Casablanku 27. 7. 2008. Díl s ruskou muzikou (od hiphopu přes undergroudový rock až po folk Bratra Alexandera) přinesl praktické rady ohledně cestování po Rusku a pobytu v Petrohradě.

Došlo i na popis dojmu z jantarové komnaty Carského Sela a ruských vzdáleností na železnici i v metropolitním prostředí - Olina Dvořáková strávila půl roku na studijním pobytě v Petrohradě. Silný zážitek nabízejí také Solověcké ostrovy alias Solženicynovo Souostroví Gulag, místo, kde se silná asketická tradice ruského pravoslaví v drsné krajině severu střetá s nelidskostí komunistických lágrů. I tam jsme se v Casablance vypravili...

V rámci tohoto dílu Casablanky proběhla také další soutěž o poukázky do cestovatelského klubu s restaurací Karavanseráj.

Další ruské díly Casablanky:moskevský, sajanský, altajský, řadu dílů už jsme také věnovali ostatním postsovětským republikám...

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.