Hudební festivaly, nebo jen pouťová zábava

21. září 2010

Co se vám vybaví, když se řekne hudební festival? U nás v České republice to bude pravděpodobně fronta na pivo, klobásy, langoše a na hlavní stagei hrající Morcheeba nebo Kosheen. A takhle stále do kola, už více než deset let. Vyplatí se vůbec Čechům navštěvovat hudební víkendy v tuzemsku?

V reportáži Rentgenu se Jarda Petřík a Pavel Cyprich shodli na tom, že nikoli. Za spoustu peněz se vám dostane nekvalitní hudby, jídla a cirkusáckého zázemí. Za pořádnou muziku je tedy třeba vyrazit do ciziny. Za přibližně stejnou cenu nabízí zahraniční festivaly několikanásobně vyšší komfort zázemí a aktuální hudbu na úrovni.

Kde je problém? Proč čeští promotéři nedokážou vytvořit kvalitní line-up v zajištěném areálu, bez centrifug a helikoptér a za rozumnou cenu? Tohle všechno zjišťovali Jarda a Pavel za přispění moderátora Ondry Píši ve středečním Rentgenu.

autoři: Pavel Cyprich , Jarda Petřík
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.