Stáhněte si koncert Planet z pražské Radio Wave Live Session

13. leden 2016

První z pěti narozeninových výběrů toho nejlepšího z koncertní série Radio Wave Live Session představuje kapelu Planety, která se ze slezského kytarového undergroundu postupně vypracovala do pozice jedné z nejoceňovanějších českých skupin – minimálně myšlenkový underground a určitou podvratnost ale skupina v čele se zpěvákem a textařem Orlem nikdy neopustila. Ke stažení vám nabízíme záznam koncertu Planet z pražského Café V lese, kde kapela ovlivněná shoegazem a indie rockem zahrála 27. března 2014.

Kapela Planety, která vyrostla ze svébytného ekosystému labelu MMM, smetla českou scénu hned debutovou deskou Peklo, peklo, ráj, za kterou obdržela (i když nepřevzala) hudební cenu Vinyla v kategorii objev roku. Hlavním poznávacím znamením jsou hned od zmíněného debutu česky psané texty, které silně čerpají inspiraci z českého surrealismu i poetismu, zároveň ale nesou výrazné ovlivnění syrovostí Slezska i pořádnou porci osobní zpovědi.

Prvotním impulzem ke vzniku skupiny byla touha frontmana Orla věnovat skladby své manželce, ostatně proto se skupině v komunitě kolem labelů MMM a Silver Rocket přezdívá Kapela lásky. Na Radio Wave Live Session v pražském klubu Café V lese, kde společně se skupinou vystoupil i one man projekt Calvera, představila kapela tehdy aktuální, druhé album Nekonečná hudba města zapomeneš. Okleštěná sestava sice ztratila na plnosti zvuku, rozhodně to ale neuškodilo celkovému projevu – ten zůstal na české poměry unikátní.

V současnosti mají podle zákulisních informací Planety hotovou třetí desku, která by měla vyjít v první polovině letošního roku. Záznam Radio Wave Live Session tedy představuje ideální šanci připomenout si, jak skupina zněla v době kolem vydání druhé desky, která je podle rockové mytologie pro všechny kapely klíčová a zároveň nejriskantnější.

KONCERT PLANET SI MŮŽETE STÁHNOUT TADY!

autor: Radio Wave
Spustit audio