Veronika Vrecionová ve Dvaceti minutách Radiožurnálu

Boj o vybudování dalšího mezinárodního letiště nedaleko Prahy nabírá na obrátkách. Vzniknout by mělo ve Vodochodech, alespoň se o to snaží majitel stávajícího letiště, skupina Penta. Čím dál hlasitější protesty se ale ozývají z okolních obcí. Včera při veřejném projednávání vlivů plánované stavby na životní prostředí dokonce zaznělo, že starostové jsou odhodlaní obrátit se v krajním případě i na soud. Pozvání do dnešních Dvaceti minut Radiožurnálu přijala jedna z nich, starostka Přezletic, senátorka za ODS Veronika Vrecionová.

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Dobrý podvečer.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaPaní starostko, podle toho, co vím z dostupných zdrojů, to včerejší jednání bylo docela emotivní. Jaký máte pocit vy?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Já se přiznám, protože kvůli svým jiným pracovním povinnostem, já jsem se ho tam účastnila pouze asi 6 hodin.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaI tak je to dlouho.

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/I tak je to velmi dlouhé. Odcházela jsem asi před sedmou hodinou, bylo to od dvanácti, s tím, že jsem mluvila se starosty o tom, jak to probíhalo potom až dál a trvalo do to tři čtvrtě na pět do rána s tím, že opravdu ty některé chvíle byly velmi silně emotivní. Já samozřejmě spíš patřím k zastáncům klidnějšího jednání, protože jsem přesvědčená, že někdy příliš mnoho křiku prostě zastíní ty opravdové argumenty, nicméně ono se v řadě případů těm lidem nelze divit, že je to velmi ...

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaProč?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/... rozčílilo.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaŽe se tak bojí toho letiště?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Ano, ta diskuse tam vlastně probíhá v tom regionu již několik let, vlastně od té doby, co Penta o tom záměru začala mluvit, a myslím, že tam nejde jenom o to, tam samozřejmě, v tom nejbližším okolí toho letiště, tam samozřejmě jsou velké obavy z těch velmi negativních dopadů přímo na ty obce a města, které jsou v té blízkosti. Ale samozřejmě ještě to přináší v případě, že se ten záměr bude realizovat, negativní dopady i na širší okolí.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaOvšem to letiště je tam už teď, i když neveřejné, byla by to zase tak velká změna, protože Penta ujišťuje, že by tam létala jenom malá letadla na té nejlepší technické úrovni?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/To by prostě mělo statut mezinárodního letiště, to znamená, nikdo nás nemůže dnes ubezpečovat o tom, že by tam létala jen malá letadla. Naopak ty plány, co jsem já slyšela, že by tam mohly lítat takové ty nízkonákladové společnosti, letadla, nákladní letadla a tak dále, prostě mezinárodní letiště, to rozhodně nemluvíme o malých letadlech.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaAni tyto pochybnosti včera nevyvrátili majitelé Vodochod, že by tam, protože, co jsem se dočetla já, tak jsou to mýty, že by tam měla létat velká letadla. Že by tam mělo být několik desítek tisíc nebo i víc pohybů nebo těch operací ročně, že by to měl být prostě menší provoz?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Nic takového. Já za tu dobu, co jsem tam byla, jsem neslyšela, nikdo nic takového nevyvracel a když jsem se ptala dnes ráno u kolegů starostů, tak nikdo z nich nebyl nikterak uklidněn a uspokojen, že by tam takové argumenty zazněly.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaVčera tam samozřejmě byli zástupci ministerstva životního prostředí, právě o to jde, aby ty veřejné připomínky zanesli do studie EJA, která vypořádává vliv stavby na životní prostředí. Myslíte si, paní starostko, podle toho, co jste tam včera viděla a slyšela, že zodpovědně přistoupí k tomu ministerstvo životního prostředí, že ty připomínky, které byly i velmi hlasité, jak jste řekla, zanese do té studie?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/No, my jsme vlastně ty jednotlivé obce v okolí jsme už se k té EJA vyjadřovaly už třikrát, ta EJA, ministerstvo životního prostředí vlastně již žádalo potřetí o doplnění té EJA a vypořádání se s těmi jednotlivými připomínkami, nicméně ani na potřetí dle našeho názory se ty základní připomínky nepodařilo vyvrátit.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaA co jsou ty základní připomínky?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Těch základních připomínek, já bych řekla, že je ..., já bych je možná zařadila do takových třech skupin. Ta první skupina, ale to možná je teď moje připomínka spíš, která tam včera ani tak nezaznívala, protože samozřejmě tam ty obce ...

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaTo, co vadí nejvíc vám?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Mluvím teď možná spíše sama za sebe, já jsem přesvědčena o tom, že politici v případě jakýchkoliv staveb, které jsou v celospolečenském zájmu, bychom spíše se měli snažit jaksi ovlivňovat veřejné mínění ve prospěch takovýchto případů. Nicméně v tomto případě já stále ten celospolečenský zájem tady nevidím. Já první velké nebezpečí, které vnímám, je to, a to i v pondělí myslím v Hospodářských novinách, pan Kačur, šéf Penty, respektive toho letiště ve Vodochodech přiznal ty obavy, že ..., teda přiznal to, co už my ...

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaZ čeho vy máte obavy, to je co?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Že oni budou chtít to letiště prodat, Penta nebude provozovat letiště. A my se dnes ptáme, komu ho prodá. Tam samozřejmě z zaznívaly spekulace, že by si ho mělo například koupit Letiště Praha. Já jsem zároveň senátor, v životě jsem neslyšela o takových úvahách, že Letiště Praha by chtělo, které investuje mimochodem dnes do druhé ranveje v Ruzyni.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaProč by vám ale mělo vadit, že Penta někomu prodá to letiště?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Protože my dnes nevíme, myslím si, že z hlediska bezpečnosti tohoto státu se může stát, že prostě Penta prodá to letiště nějaké arabské zemi, Rusku ...

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaVy máte nějaké takové indicie?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Nemáme, nemáme žádné takové indicie. Já se jenom ptám, kdo dnes má finanční prostředky na to, aby si koupil, kdo by si koupil mezinárodní letiště.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaTo je ale velká hypotéza.

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Ano, souhlasím, je to hypotéza, ale může se to stát a nikdo to dnes neumí ohlídat. Další je tady právě třeba sporná otázka toho, že dnes Letiště Praha investuje do druhé ranveje. Proč si má stát v současné době nechat vybudovat konkurenci? Potřebuje skutečně Praha 2 mezinárodní letiště? Tyhle otázky ještě nikdo neodpověděl.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaNa stránkách Letiště Vodochody je napsáno, že mají analýzy, podle kterých vychází skutečně jako velmi ekonomicky rentabilní vybudování i druhé ranveje na Letiště Václava Havla i dalšího mezinárodního letiště, že by se to prostě vyplatilo.

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Já vím.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaVy máte k dispozici nějaké jiné analýzy?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Já nemám ..., já jenom si dovedu představit, jak takové analýzy vznikají, kdo víme, jaká ekonomická situace bude za 5, za 10 let v Evropě, v této zemi, bude to skutečně potřeba? Já si myslím, že to je opravdu velmi hypotetické.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaDo studia dnešních Dvaceti minut přišla starostka středočeských Přezletic, senátorka za ODS Veronika Vrecionová. Já bych šla úplně k tomu, ne tak k těm hypotézám, které jsme tady naznačily, ale co by bylo úplně jasné, hluk, emise, to je ten základ, který vám vadí?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Ano, samozřejmě, tak já jsem šla od těch širších problémů, nicméně to, co vadí nejvíce starostům v tom nejbližším okolí, je to, že očekávají výrazné v případě realizace tohoto záměru výrazné zhoršení životních podmínek lidí v okolí letiště. Jde o velkou zátěž toho území, jde tam o velké zvýšení hluku. Naše zákony zatím třeba nedokáží sčítat hluk. Tam jde o to, že ano, máme nějaké číslo jako jaký je hluk bude z případného letiště ...

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaA pak ještě /nesrozumitelné/.

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/A pak samozřejmě pozemní doprava, a to se nesčítá. Tam by v tom okolí by samozřejmě velice narostla dopravní zátěž. Já jsem třeba sama za sebe pevně přesvědčená, že i pro to širší okolí by například dnes bylo daleko prospěšnější dobudování Pražského obchvatu, chybí obchvat Kralup, kde chybí jeden most, další most chybí u Prahy dnes ještě, a já, když denně jezdím do Senátu, tak prostě dneska už na Proseku stojí zácpa a představa, že bude mezinárodní letiště ve Vodochodech, tak to vypadá tak, že tam budou ty kamiony potom stát už někde od Zdib.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaMůžu se zeptat, i na druhou stranu, když soukromý investor chce provozovat soukromé letiště, tak prostě jeho zájmem je, aby tam ti lidé se dostali jednoduše, aby ta cesta nebyla složitá, také jsem se dočetla, že majitel, tedy Penta plánuje napojení letiště na dálnici D8, a to všechno by zainvestovala, možná ve veřejných rozpočet by se na nic takového peníze v nejbližších letech nenašly, nemůže to být i výhoda pro region?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Ano, vy mluvíte o tom přivaděči, to je prostě napojení toho letiště pouze na tu přilehlou dálnici. Nicméně já mluvím o tom, že celý ten prstenec okolo Prahy, teď nemluvím jenom pouze o té části Prahyvýchod, je velice dopravně zatěžován, protože všichni, kdo jedou do Prahy, tak musí projíždět tímto územím a my jsme tam tou dopravou velice zatěžováni. Ty silnice na to vůbec nejsou připraveny, nejsou postaveny na takovou velikou zátěž, a proto já říkám, že si dokonce myslím, že tam nestačí jeden přivaděč, že by měl být nejdřív vybudován Pražský obchvat, případně něco adekvátního.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaA potom možná letiště, to je ale otázka třeba i desítek let.

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Otázka mnoha let.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaKdyž jste říkala, že jako starostka musíte brát v úvahu veřejný zájem lidí, které zastupujete, a majitelé letiště říkají, že by to mezinárodní letiště zajistilo až 3 tisíce nových pracovních míst, berete toto v úvahu?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Bezpochyb to bereme v úvahu, nicméně já toto považuji slovy našeho bývalého pana prezidenta za trošku falešný argument.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaNevěříte tomu?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Věřím tomu v tom, rozumíte, Prahavýchod má nejnižší nezaměstnanost v České republiky, u nás je nezaměstnanost asi 4 %.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaAle možná i pro ty lidi by to mohlo být přínosem.

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Ano, nicméně si vezměte, že v momentě toho vybudování druhého mezinárodního letiště je na druhé straně Ruzyně, kde Kladensko, na Kladensku je dnes 8% nezaměstnanost a dá se velice dobře předpokládat také, že dojde k nějakému odlivu z té Ruzyně. To znamená, my zhoršíme tam, kde dnes už je vysoká nezaměstnanost, tak zhoršíme situaci ještě tam, abychom pomohli místu, kde ta nezaměstnanost zdaleka tak vysoká není, nedává mi to logiku.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaTakže těch 3 tisíce míst by nikomu nepomohlo, pokud by ...

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Já nevím, jestli by vzniklo tolik pracovních míst. Mimochodem také to je, možná si někteří pod tím 3 tisíce pracovních míst představují, že budou všichni letušky a piloti. Tady jde o pozemní personál, mluvíme o často velmi těžké práci.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaZa kterou by možná leckdo mohl být vděčný.

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Bezpochyb, ale znova opakuji, u nás na Prazevýchod jaksi, ti lidé nehledají a už vůbec ne takovou práci, ty, tento problém myslím opravdu to naše okolí nepálí.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaVěříte vůbec skupině Penta, že by splnila svoje sliby, závazky?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/To já zas nechci teď, možná byste tlačila opravdu do nějakých velkých spekulací.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaMě to napadá, protože, když vás tak poslouchám, tak se mi to příliš nezdá.

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/No, ano, protože rozumíte, to jsou všechno, jako 3 tisíce pracovních míst a ekonomické analýzy, které vlastně my vůbec nevíme, podívejte se, jaká je ekonomická situace v současné době v Evropě, jaká je ekonomická situace v České republice. Nejsme schopni opravdu předvídat více než 2, 3 roky, jaký ten vývoj bude. Budeme to opravdu potřebovat, budou tady opravdu ti nezaměstnaní nebo zaměstnaní. Já si myslím, že to tak dneska tak trošku věštění z křišťálové koule.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaTak by se ale nemohlo plánovat skoro vůbec nic, kdybychom to brali tímto způsobem a může to být i prospěšné, kdybych to viděla i touto optikou.

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Ano, bezpochyb, bezpochyb. Já s váma souhlasím, nicméně já stále ještě na té misce vah prostě vidím daleko více nevýhod, než výhod a toto mě neuspokojuje.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaBavila jste se někdy se zástupci obcí, které žijí v blízkosti ruzyňského letiště? Zajímala jste se o to, jaké výhody případně mají z toho soužití?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Mluvila jsem několikráte tam s těmi starosty. Já vím, že oni samozřejmě na jednu stranu ví, že tam tu zátěž mají, a na druhou stranu ví, že od ruzyňského letiště častokrát bývají finančně podporováni a zdaleka neříkám, že by byli s tím jenom nespokojeni, dokonce někteří z nich to vítají, i ti občané to vítají, ale já jsem pevně přesvědčená o tom, že když dnes si budete chtít koupit rodinný domek v blízkosti Ruzyně, tak už víte, do čeho jdete. Vy víte, že tam to mezinárodní letiště již dlouhá léta je, že tam funguje. Ale na této straně v blízkosti Vodochod řada lidí nainvestovala do soukromého majetku s tím, že se stěhovali na venkov, očekávali spíše klidné prostředí a zničehonic vlastně ...

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaA teď to jejich bydlení ztrácí cenu podle vás?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Ztrácí to jejich ..., bezpochyb.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaA není to i tak, že kdyby tam to letiště vzniklo, tak by zase hledali bydlení lidé, kteří tam budou pracovat?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Určitě.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaŽe by to třeba mohlo zvednout ceny nemovitostí nebo že by to byla jakási výměna?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Nemyslím si, že by došlo k úplně výměně, určitě jistě k takovým jevům bude docházet. Rozumíte, já neříkám, že to bude přinášet absolutně jenom negativa, já si jenom myslím, že těch negativ bude víc.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaPtám se i proto, že i já jsem se bavila s některými starosty, kteří obstarávají potřeby obcí v okolí ruzyňského letiště a ti říkají, že třeba milionové investice pro menší obce, které pro ně zajišťuje Letiště Praha, jsou pro ně velmi důležité, bez nich by ten rozvoj nemohl fungovat. Jestli o tom jste se třeba bavila jako starostka Přezletic se zástupci Penty?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Se zástupci Penty já jsem nikdy nejednala, nicméně zatím zástupci Penty, pan Kačur nabídl zástupcům obcí, že budou do budoucna dostávat korunu za každého cestujícího, který projde tímto mezinárodním letištěm. Těch cestujících zatím oni předpokládají, že bude 3 miliony. Tam je 15 obcí včetně Kralup, které tímto budou negativně dotčeny. Myslíte si, že 3 miliony ročně je pro těch 15 obcí nějak zajímavé?

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaHostem dnešních Dvaceti minut Radiožurnálu je starostka Přezletic, senátorka Veronika Vrecionová. Paní starostko, už tady ta hrozba, kterou obce vznesly, zazněla, a to, že v případě nutnosti, té krajní nutnosti se obrátí i na soud. Jste na to připravena?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Já se musím pevně k tomu, tady přiznat k tomu, že já jsem asi ve chvíli, kdy tam o tomto zástupci obcí mluvili, nebyla, a zatím já jsem u žádného takového jednání nebyla. Já bych byla samozřejmě daleko větším příznivcem k tomu, v tom, aby ministerstvo životního prostředí to projednávání EJA ještě přerušilo, požádalo o další doplnění a aby ten projekt v současné době, dokud, jak říkám, nebudou splněné ty podmínky například vyřešení celé té dopravní situace a tak dále, tak, aby byly ..., a než budou odstraněny všechny ty nedostatky, tak aby ten projekt se nerealizoval.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaA když to ministerstvo neudělá, když EJA schválí, když bude stavba nebo její příprava pokračovat, jste ochotná jít k soudu?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Já opravdu ..., teď mi dáváte dotaz, který nemám zdaleka promyšlený. Já si nemyslím, že řešit věci soudní cestou a vyhrožovat dnes tím, že budeme se někde soudit, že to je ta nejrozumnější cesta, myslím si, že, a pevně doufám, že je tady ještě prostor pro jednání.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaOd zástupců iniciativy Stop letišti Vodochody zaznívalo, že pokud ministerstvo životního prostředí dá kladné stanovisko k EJA, k tomu posouzení vlivu na životní prostředí, pak to bude špatně, protože ta dokumentace není dobrá, ale jestliže odborníci ministerstva řeknou něco jiného, proč bychom měli předem automaticky předpokládat, že jaksi mají pravdu zástupci obcí? Je tam nějaký závažný nedostatek v té dokumentaci?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Ano, tam ..., rozumíte, ty otázky, které my si tady říkáme, to se týká otázky toho hluku, otázky opravdového prokázání, veřejného zájmu a další, další dotazy, nebyly zodpovězeny. To znamená, já si neumím představit, že dnes ministerstvo životního prostředí řekne, že je vše v pořádku a že bylo vše zodpovězeno. Já pevně doufám, že tyto problémy budou ještě řešeny a doufám pevně, že budou odstraněny.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaOn je to taky velký tlak ze strany obcí a teď i směrem k ministerstvu životního prostředí, nabízí se otázka, jestli to všechno neděláte proto a hlavně ti, kteří jsou nejhlasitější, aby si vymohli co nejlepší podmínky před tím, než se začne stavět mezinárodní letiště.

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Já se musím přiznat, že já někdy sama teď, sama bývám příznivcem toho, když třeba u nás v Přezleticích přijde nějaký investor a chce stavět, tak se samozřejmě snažím maximalizovat zisk pro obec, dělávám to, nicméně tak, jak jsem mluvila s těmi starosty, kteří budou přímo dotčeni tímto problémem, protože mě to také zajímalo, tak jsem zatím od nikoho z nich neslyšeli, že by oni byli ochotní přistoupit na nějaké, v tuto chvíli, na nějaké vyrovnání, na nějaké, že by tím pouze chtěli zvýšit své požadavky.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaTak asi to neřeknou úplně nahlas, je to taktika. Ale jednali už tito lidé, vy sama jste řekla, že jste s Pentou nejednala, ale tito starostové s Pentou, nebo chystají se k tomu?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Vím o tom, že ty jednání probíhaly, nicméně ta Penta zatím ty návrhy, které předkládá, jak jsem vám již řekla, korunu z jednoho cestujícího ročně, vím, že nedávno mi říkala paní starostka z Máslovic, že nabízeli, že budou organizovat Mikuláše, ti starostové zatím tyto nabídky považují spíše za arogantní přístup.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaTakže to jednání zatím nikam nevedlo?

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Zatím, zatím si myslím, že tam není ani trošku náznaku od Penty, že by nabízela něco, o čem by se dalo uvažovat.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaPozvání do dnešních Dvaceti minut Radiožurnálu přijala starostka Přezletic a senátorka za ODS Veronika Vrecionová. Díky, že jste přišla. Na shledanou.

Veronika VRECIONOVÁ, starostka obce Přezletice, senátorka /ODS/Já vám moc děkuju a přeji všem hezký zbytek dne.

Veronika SEDLÁČKOVÁ, moderátorkaA hezký večer přeje i Veronika Sedláčková.

Autorizovaným dodavatelem doslovných elektronických přepisů pořadů Českého rozhlasu je společnost NEWTON Media, s.r.o. Texty neprocházejí korekturou. Zvukové záznamy zpravodajských a publicistických pořadů Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: ves
Spustit audio