Režisér Ondřej Hudeček: Rád bych natočil paranoidní thriller o Ladislavu Stroupežnickém

Český režisér Ondřej Hudeček získal ocenění na prestižním americkém festivalu nezávislého filmu Sundance. Zaujal krátkým snímkem Furiant o Ladislavu Stroupežnickém, klasikovi české dramatické tvorby.

V krátkometrážním snímku se nevyhýbá ani milostnému trojúhelníku a homosexualitě. „Nemyslím, že by to bylo kontroverzní,“ vysvětluje Ondřej Hudeček v rozhovoru s moderátorkou Karolínou Koubovou.

„Při psaní scénáře jsme k tomu tak nepřistupovali. Je téměř jedno, jakou sexuální orientaci mají hlavní postavy,“ domnívá se s tím, že hlavním tématem milostného pohledu na Ladislava Stroupežnického je žárlivost a snaha ovládat druhého. „Homosexualita je pro mě nepodstatná,“ popisuje.

Ondřej Hudeček by navíc rád natočil celovečerní film o Ladislavu Stroupežnickém. „První věc, co vás napadne, je, že nafoukneme krátký film do celovečerního. To ale není ten případ,“ upozorňuje. Plánuje tak natočit paranoidní thriller, který se tedy bude od krátkého filmu žánrově lišit. „Se scenáristou Janem Smutným bereme hlavní postavu a posouváme ji dál,“ potvrzuje.

Čtěte také

Čím si vysvětluje úspěch snímku Furiant právě na festivalu Sundance? A kdo si zahraje v zamýšleném celovečerním filmu? I na tyto otázky odpovídal Ondřej Hudeček po 17. hodině.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: šše , kko
Spustit audio