Blanka Milfaitová uvařila nejlepší marmeládu na světě. Dobrá marmeláda má vonět ovocem, radí

21. květen 2014

Uvařila nejlepší marmeládu na světě. Blanka Milfaitová se rozhodla změnit život a před několika lety začala podnikat ve výrobě marmelády. Jak se z kanceláře dostala do kavárny na Šumavě a poté k práci s ovocem? Ptala se jí moderátorka Lucie Výborná.

Dělala práci, která jí nic nepřinášela. „Rozhodování mi ještě chvilku trvalo, protože jsem svůj záměr musela zrealizovat,“ vzpomíná s tím, že nejprve prošla cukrářským rekvalifikačním kurzem.

„Dostala jsem šanci otevřít si cukrárnu na Šumavě a tři roky poté přišly marmelády,“ popisuje.

Čtěte také

Její čistá citrónová marmeláda z bio ovoce vyhrála dvojitou zlatou medaili na Worlds Marmalade Awards. „Všichni se na mě dívali jako na začátečníka,“ nastiňuje. Vítěznou marmeládu totiž začala vařit jen krátce před soutěží.

Většina z nás asi tuší, jak se degustuje víno. Ale marmeláda? Blanka Milfaitová radí se nejprve zaměřit na barvu. „Pak přivoňte, jestli voní po ovoci,“ přibližuje.

Blanka Milfaitová je známá originálními marmeládami

Které chutě se jí nepovedlo zkombinovat? Jaké marmelády má ona sama nejradši? A jak vyzrát na přípravu dobré marmelády z broskví? Také na tyto otázky odpověděla Blanka Milfaitová ve vysílání Hosta Radiožurnálu.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio