Anděl Páně 3 králové? Jen s dobrým nápadem, řekl Jiří Strach v pořadu Výborná v opeře

31. březen 2017

Výborná v opeře. Tak se jmenuje galavečer, kterým moderátorka Lucie Výborná oslavila jubilejních 100 000 minut odvysílaných rozhovorů Radiožurnálu. Do holešovické RockOpery pozvala zajímavé hosty, se kterými diváci strávili pohodový večer.

Jako čtvrtý z pětice hostů usedl na jevišti do křesla režisér Jiří Strach, který byl od roku 2008 nejčastějším hostem Radiožurnálu. Do povědomí diváků se dostal loni především díky úspěšnému pokračování oblíbené pohádky Anděl Páně.

A tak se moderátorka Lucie Výborná pochopitelně nezapomněla zeptat, jestli se plánuje i třetí díl. „Už o něm lehce uvažujeme, ale všem slibuji, že kdyby nás nenapadlo něco opravdu dobrého, radši je nenatočíme,“ podotýká.

Dodává ale, že pokud přece jen třetí díl vznikne, tak opět na sněhu, prozrazuje dokonce i pracovní název: Anděl Páně 3 králové.

Pětici pozvaných hostů uzavřel světově uznávaný neurochirurg Vladimír Beneš. A šel rovnou k věci – ženy prý mají o 300 gramů menší mozek, a to přitom trenérka paměti Michaela Karsten, rovněž jedna z hostů večera, má zápis v Guinnessově knize rekordů a stala se mistryní světa.

„Mozek funguje úplně stejně, s výhradami pohlavních rozdílů, bez toho by to byla v životě otrava,“ ubezpečuje s tím, že ženský mozek je analyticky lepší, proto je dobré, když je ve výzkumném týmu žena. Muž, který si zase nepamatuje nic, má schopnost syntézy.

autoři: lvb , prh
Spustit audio