Bára Poláková nejen o písni Nafrněná: S videoklipy jsem začala z legrace. A ono se to zvrhlo

4. prosinec 2015

Hraní, zpěv, politický kabaret, tanec ve StarDance, natáčení videoklipů – to si vyzkoušela Bára Poláková, která tvrdí, že všechno k ní přišlo víceméně přirozeně a snad kromě herectví nic neplánovala.

„Herectví jsem chtěla od malička, ale tanec, kvůli němu mě oslovili,“ připomíná své účinkování ve StarDance v rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou. S videoklipy začala pomalu a nevinně. „První jsme natočily se spolužačkou z DAMU jako legraci pro kamarády. Zvrhlo se to a od té doby se to veze,“ popisuje.

Při skládání písní je osobní a následně své texty proškrtává a mírní autocenzurou. „Jsem stydlivá,“ vysvětluje důvody tohoto přístupu. Současně uznává, že si nedokáže představit, že by některé písně zazpívala na veřejnosti.

Báru Polákovou si můžete pamatovat z muzikálu Lucie, větší než malé množství lásky, kde na jevišti dokonce „létala“, byť se bojí výšek. „Na Havaji mě ubytovali ve 42. patře, jenže v noci jsem seděla na posteli a nemohla se hnout strachy. A tak mi dali jiný pokoj,“ uvádí příklad své akrofobie. Na jevišti však strach překonala a jako přípravu si naordinovala tandemový seskok.

Čtěte také

Ve videoklipu k písni Nafrněná, který se stal hitem českého internetu, účinkuje řada známých hereček. Přemluvit je k natáčení však podle Barbory Polákové bylo snadné. „Všechny jsme kamarádky, při natáčení panovala skvělá atmosféra a v maskérně to žilo,“ přibližuje. Produkční stránka byla ovšem poměrně náročná. „Všechny holky měly závazky, a tak jsme natáčení museli časově uzpůsobit, aby to všem vyšlo. Bylo to napínavé,“ shrnuje své dojmy.

Zajímá vás víc? Audio záznam celého rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio