David Koller představuje album ČeskosLOVEnsko a mluví o kapele Lucie: Budeme muset něco natočit

Pomalé stárnutí neznamená zvolnění životního tempa, dokazuje hudebník David Koller, který se stará o své syny, natáčí desky a plánuje koncerty. Jeho nové album ČeskosLOVEnsko sklidilo pozitivní kritiky.

„Myslím, že se nám povedlo zaujmout. Uvidíme na koncertech, protože teď už s tím moc neuděláme,“ komentuje ohlasy kritiků David Koller v rozhovoru s moderátorem Petrem Králem. Současně připomíná, že nechtěli psát jen písně o lásce, což se nakonec příliš nepodařilo. Název ČeskosLOVEnsko je proto spíš slovní hříčka než obdiv k rozdělenému státu.

David Koller však uznává, že v Československu stále žije. „Mám slovenské kamarády, náš basista je ze Slovenska,“ vyjmenovává a také připomíná, že texty na novou desku napsala slovenská básnířka Mirka Ábelová. „Jsem trošku líný psát texty a také o sobě nechci tolik říkat,“ poznamenává k tomu.

Mirku Ábelovou objevil poměrně kuriózně, totiž nákupem časopisu Nota bene, který prodávají lidé bez domova na Slovensku. Právě v něm tehdy s ní vyšel rozhovor. „Koupil jsem si její knížky a říkal jsem si, že bych to mohl zkusit. Už dlouho jsem totiž hledal někoho, kdo by mi psal texty,“ přibližuje David Koller.

Čtěte také


David Koller o kapele Lucie
„Když jsme se rozcházeli, říkali jsme si, že budeme muset ještě někdy něco udělat,“ prozrazuje s tím, že nová nahrávka by byla dobrá. „Nevím, jestli by od nás lidi chtěli nové písničky, ale společná spolupráce je dobrá,“ nastiňuje.

Známý hudebník si sice hlídá soukromí, ale v případě syna Adama se to příliš nedaří. Adam se totiž vydal ve stopách svého otce. „Pochopil, že mu matika a fyzika nepůjdou. Tak jsem mu navrhl, aby to zkusil na konzervatoři,“ přibližuje David Koller.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio