Janek Ledecký o albu Všichni dobří andělé: Ještě to roztočím s dalšími anděly

15. prosinec 2014

Devět let se zdá jako dlouhá doba, ale Janek Ledecký nelenil a teď vydává nové album. Jmenuje se Všichni dobří andělé a jde o výběr toho nejlepšího, co natočil se svými kolegy z hudební branže.

Na nové desce se objeví hned 14 hostů. „Prošel jsem archiv a zjistil, že mám spoustu písní, které nikdy nevyšly, nebo se nedaly do kontextu,“ přibližuje Janek Ledecký s tím, že devět let zní sice jako dlouhé období. „Jenže mezitím dělám muzikály a vycházejí mi i jiná alba. Jedno vyšlo v Soulu, jiné v Japonsku,“ přibližuje.

Vzápětí připomíná, že má v zásobě spoustu dalších dobrých andělů. „S nimi to ještě roztočím na Všichni dobří andělé 2,“ říká napůl v žertu.

Čas od času se vám možná stane, že náhodou potkáte nějakou slavnou osobnost. Janka Ledeckého můžete často vidět za volantem s nějakým zařízením u ucha. Nejde o mobilní telefon, ale o diktafon. Ten nosí Janek Ledecký na krku, aby si mohl nahrát slova, která ho napadnou. Jednou ho však zastavili policisté. „Řekli mi, abych si přečetl vyhlášku, kde není přímo uveden mobilní telefon,“ vzpomíná. A tak dostal pokutu kvůli používání diktafonu za jízdy.

Čtěte také

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio