Lenka Nová vydává desku Čtyřicítka: Morbidní texty mi nevadí, člověk musí mít o čem zpívat

29. červenec 2016

Milovníci šansonů se mohou těšit na novou desku zpěvačky Lenky Nové – jmenuje se Čtyřicítka, vyjde na podzim a texty k písním napsal Michal Horáček. Někdejší zpěvačka kapely Laura a její tygři sice přiznává, že se za šansoniérku zatím nepovažuje, texty s ní ale musí souznít, musí vědět, o čem zpívá. „Michal má texty, které v sobě mají rytmus, atmosféru, kterou si dokážu představit,“ říká.

Zpívat písně Hany Hegerové není jednoduché a jedinou cestou je postavit se k tomu po svém. „Udělat si svou vlastní verzi, vrátit se k tomu, o čem text je, vytvořit si vlastní příběh a linku,“ vysvětluje v rozhovoru s moderátorkou Lucií Výbornou. A co se týče morbidních textů, tak přiznává, že ty jí nevadí – člověk musí mít o čem zpívat.

Píseň Poslední noc z nové desky je její osobní záležitostí – v obtížném období, ve kterém se nacházela, přišla do studia, napoprvé skladbu nazpívala, a ta tak také zůstala. „Čekáte 4 měsíce, než ten den přijde,“ vysvětluje.

Michala Horáčka charakterizuje jako člověka, který s přehledem vystihne problémy, emoce, radosti a starosti opačného pohlaví, a přitom se nejedná jen o popisování situace – v textu můžeme nalézt nádherné pointy. „Jsem hrozně ráda, že s ním můžu spolupracovat,“ dodává.

Na písni Mámo se jí líbí například to, že i ona ve čtyřiceti letech je něčí dcera, dostává se do situace, kdy potřebuje pohladit, obejmout. „Pořad je ve mně kus dítěte, je to jiný úhel pohledu, který je velmi silný,“ nastiňuje.

Audio záznam všech rozhovorů si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: prh
Spustit audio