Už dávno neplatí, že každý podnikatel je grázl, míní Pavel Zavadil, donátor Světlušky

4. červenec 2014

„Těším se na pracovní den. Mám štěstí, že dělám práci z radosti,“ tvrdí Pavel Zavadil, úspěšný podnikatel, spolumajitel společnosti Herbadent a také donátor Světlušky, Nadačního fondu Českého rozhlasu.

I pro něj je podnikání pragmatismus. „Firma si na sebe musí vydělat. Ale děláme poctivé věci a nemusíme lhát,“ popisuje s tím, že se doba posunula. „Podnikatelské začátky byly divoké,“ potvrzuje a podle svých slov chápe lidi, kteří si podnikatele různě zaškatulkovali. „Dnes je odděleno zrno od plev a neplatí, že co podnikatel, to grázl,“ zdůrazňuje.

Vinné sklepy byste možná čekali na Moravě, ale v Praze? Našli byste je na Smíchově a jsou plné dubových sudů. Vyrábějí v nich medicinální víno složené ze sladu. „Sladové víno je základní složka. Další ingredience pomáhají dobrému zažívání nebo doplňují železo,“ přibližuje.

Čtěte také

„Před šesti lety jsem hledal projekt nebo nadaci, se kterou bych mohl spolupracovat,“ nastiňuje Pavel Zavadil počátky svého donátorství Světlušky. „Vzal jsem si do hlavy, že je dobré se podělit, když se člověku daří,“ vysvětluje.

Jaký je šéf? Proč si myslí, že je na lidi příliš hodný? A co dělá, když právě nepracuje? Ptal se moderátor Jan Pokorný mezi 10. a 11. hodinou.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio