Vica Kerekes představila film Zejtra napořád. Odbourala jsem v sobě stereotypy, tvrdí

12. červenec 2014

Na filmovém festivalu v Karlových Varech měl premiéru česko-slovenský film Zejtra napořád, ve kterém si jednu z hlavních rolí zahrála herečka Vica Kerekes. Právě ona byla posledním festivalovým hostem Radiožurnálu, a tak v 10 hodin dorazila do mobilního studia na Sadové kolonádě.

Zejtra napořád vypráví o tom, jak se snažíme změnit život, jenže ne vždy změnu dokážeme dotáhnout do konce. „Doufám, že změny nakonec do konce skutečně dovedeme. I ve filmu se to pěkně vyvine,“ prozrazuje Vica Kerekes.

Podle svých slov se snaží žít jinak. „Užívám si chvíle a nemyslím na to, co bude zítra,“ vysvětluje s tím, že ne vždy to jde lehce. „Neodkládám věci. Když chci zavolat tatínkovi a říct mu, že ho mám ráda, snažím se to udělat hned,“ uvádí příklad.

Čtěte také

„Odbourala jsem v sobě stereotypy,“ říká o spolupráci s Rudolfem Havíkem, který snímek Zejtra napořád režíroval. Přitom však není vystudovaný režisér. „Nemám ráda arogantní režiséry, kteří si jedou svoje,“ dodává.

Jak se jí hrálo ve filmu Křídla Vánoc a proč se při natáčení děly zázračné věci? Jak otevírá své nitro novým zkušenostem? A proč podle ní mnozí Češi nerozumí slovensky? Také o tom mluvila Vica Kerekes v rozhovoru s moderátorem Janem Pokorným.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio