Na téhle akci si pochutnají i vaše uši! Radiožurnál vysílá z Karlovského gastrofestivalu

30. září 2014

Kulajda s liškami, jehněčí žebírka provoněná šalvějovým pestem, čerstvé ryby nebo domácí zmrzlina – i takové delikatesy ochutnáte ve Velkých Karlovicích. Sbíhají se vám sliny? Pak máte nejvyšší čas vyrazit. Karlovský gastrofestival začíná už 3. října.

Na své si přijdou i ti z vás, kteří dávají přednost regionálním produktům a valašské kuchyni. Pochutnáte si na kyselici, frgálech nebo zvěřině.

Hlavním bodem programu je gastronomická tour s farmářským trhem. Během ní se projdete malebným valašským údolím. Na více než tříkilometrové trase vás čeká 14 zastávek se specialitami a krajovými pochutinami.

Čtěte také

Mezi největší lákadla patří už tradiční soutěž o nejlepší valašský frgál, která se uskuteční v neděli 5. října. Loni porota hodnotila 98 frgálů od profesionálních i domácích pekařek. Uhodnete, kolik jich bude letos?


„I letos bude vstup na gastrofestival zdarma,“ zve ředitel celé akce a Resortu Valachy Tomáš Blabla. Více informací se dozvíte na oficiálních stránkách gastrofestivalu. Ten se koná od 3. do 5. října.

Dočkáte se i jedné chutné novinky. V sobotu se bude soutěžit o nejlepší valašskou klobásu.

Třešničkou gastrofestivalu bude slavnostní večeře. Tentokrát uvaří držitel michelinské hvězdičky Roman Paulus, šéfkuchař pražského Alcronu. V sobotu připraví šestichodovou galavečeři a v neděli budete mít jedinečnou příležitost ochutnat jeho tříchodový oběd.

Už teď víme, co uvaří! Známý michelinský kuchař bude podávat třeba sépiový salát, filet z mořského vlka s kouřovým aroma a petrželovou ovesnou kaší, pomalu pečený hovězí pupek nebo dýňový cheescake.

autor: šše
Spustit audio