Orlando Bloom slaví! Představiteli Legolase nebo kováře Willa Turnera je 40 let

Před šestnácti lety se do něj zamilovaly dívky po celém světě. Jako dlouhovlasý elf Legolas chránil se svým lukem Společenstvo prstenu. O dva roky později, když šla trilogie Pán prstenů do finále, přišel jako neohrožený kovář v Pirátech z Karibiku. Do role Willa Turnera se letos opět vrátí, už jako čtyřicetiletý. Právě tolik britský herec Orlando Bloom dneska slaví.

Jako Legolas toho ve filmové sérii Pán prstenů příliš nenamluvil, k proslavení Orlandu Bloomovi tahle role ale stačila. Dva roky po Společenstvu prstenu se objevil v kinech jako kovář Will Turner ve filmu Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly.

Na květen je nachystané páté pokračování s podtitulem Salazarova pomsta. Vedle Orlanda Blooma nebude chybět ani Johnny Depp jako Jack Sparrow nebo kapitán Barbossa v podání Geoffreyho Rushe.

Podívejte se na trailer k filmu Pirátí z Karibiku: Prokletí Černé perly.

Orlanda Blooma si diváci pamatují i z dalších historických filmů jako Království nebeské nebo Troja, ve které hrál Parida. K této postavě si musel najít cestu, jak prozradil před dvěma lety francouzskému magazínu Télérama:

„Jednou mi někdo ze známých řekl: ,To je pro tebe ta hlavní výzva – zahrát tuhle postavu, všechen strach, který v sobě má, zahrát bojovníka, který v něm je. I když je v souboji hrozně slabý. Prostě to zvládnout.‘ V tomhle filmu se musí Paris doslova plazit a já se sám sebe ptal, jestli to budu schopen zahrát. Ta postava byla ve spoustě ohledů můj naprostý protiklad. Já bych asi spíš vzal do ruky nůž, než abych před někým padl na kolena a prosil ho o odpuštění. Možná právě tohle byla ta největší překážka, kterou jsem musel překonat. Mám pocit, že jsem se vydal nějakým směrem a do určité míry se mi to podařilo.“

Před dvěma lety natáčel Bloom v Praze. Film Unlocked, kde hraje taky Michael Dougles, ale zatím nemá stanovené datum premiéry. Hotov by měl být letos.

autoři: jpr , Ondřej Bambas
Spustit audio