Fotbal je všude – pomáhá i v Domově Sue Ryder

11. září 2012

Doba přeje mladým (a neklidným). Poněkud ale zapomíná na ty, bez kterých bychom tu nebyli. A taky na ty, kteří se neobejdou bez naší pomoci. Věříte, že pomoct může i fotbal? A že takhle můžete pomoct i vy?

Domov Sue Ryder je v Česku už více než 15 let a zná ho snad každý, kdo se alespoň trochu zajímá o to, jak žijí staří nebo nemocní lidé. Pomáhá seniorům nebo dospělým, kteří se o sebe nemůžou dobře starat. Jsou buďto chronicky nemocní nebo postižení a potřebují asistenci – někoho, kdo jim pomůže, ale i třeba zabaví a rozveselí.

Lidi v Sue Ryder jsou laskaví profesionálové, kteří se snaží, aby těm, kteří potřebují odbornou péči, zpříjemnili život a vytvořili k němu důstojné podmínky. Ovšem i tohle stojí peníze a dnes je čím dál tím těžší je získat.

Nejoblíbenějším českým sportem – ať se nám to líbí, nebo ne – je fotbal. A tak pár nadšenců pořádalo ve čtvrtek 9. září v PRE fotbalovém centru mládeže v Praze na Strahově už druhý ročník Sue Ryder Charity Cupu. Jedná se o benefiční turnaj v malé kopané a výtěžek z něj bude použit právě na zkvalitnění služeb pro seniory a nemocné.

Fotbalový tým Radiožurnálu

A jakýpak by to byl turnaj, kdyby v něm chyběl tým Radiožurnálu, který vás fotbalem zásobuje věru dostatečně! Redaktor sportovní redakce Jan Kaliba sestavil tým, který se snažil předvést to nejlepší. Před turnajem k tomu řekl: „Představíme samé krásné, mladé, šikovné muže, kteří nikdy naplno neodkryli své fotbalové kvality a chystají se k tomu právě na tomto turnaji.“
(Pro vaši informaci – sestava našich krásných, mladých a šikovných: kromě Jana Kaliby také Jan Pokorný ml., Zbyňek Zykmund, Štěpán Pokorný, Ondřej Kalous, Tomáš Kouba, Jan Říha, Filip Šedivý, Miro Vasić, Jan Suchan a Martin Charvát.)

„Jen se obávám, aby náš výkon diváci přežili ve zdraví. Ale akce jako taková a prostředky z ní získané snad klientům Domova Sue Ryder pomůžou. Právě proto se turnaje účastníme,“ dodává kolega Kaliba s úsměvem.

Fotbalisté Radiožurnálu v akci

Diváci výkon fotbalových hvězd Radiožurnálu, vedených náhodně jmenovaným kapitánem Kalibou, přežili a co víc, i díky jejich hlasité podpoře se náš tým umístil na skvělém bronzovém místě v charitativním Sue Ryder Charity Cupu mezi ostatními pětadvaceti týmy! Pořadí prvních čtyř: 1. WNC Factoring, 2. CEWE Color, 3. Radiožurnál, 4. ŠkoFIN.

Nejdůležitější ale je, že na zkvalitnění služeb pro seniory a nemocné se tak i díky podpoře Radiožurnálu podařilo vybrat více než 800 tisíc korun! Skvělé a děkujeme všem!

Bronzový tým Radiožurnálu už v civilu

Pro fanoušky skvělého (po)uličního fotbalu připravili organizátoři fotosoutěž o špičkové sportovní potřeby. Autor nejzajímavější fotbalové fotky se má na co těšit!

Jsme rádi, že jste nám fandili i vy!

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Čechy, Vysočina, jižní Morava, Ostravsko).

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

Mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu
autor: lep
Spustit audio