Do léta s Radiožurnálem o hodinu napřed

Plánujete si víkend a přitom nechcete přijít o oblíbený pořad? Od soboty 2. června můžete v klidu začít. Víkendové rozhovory se zajímavými lidmi začínají už v 10 hodin a nedělní Zápisník zahraničních zpravodajů ještě o hodinu dřív.

Několik let jsme víkendového Hosta Radiožurnálu vysílali až od 11 hodin. A naši posluchači tak obědvali později a odpolední výlet tak musel být zkrácen. Proto jsme vám vyšli vstříc a dobu rozhovoru jsme posunuli o hodinu dopředu – tedy na 10. hodinu. Tím jsme srovnali vysílací čas s všedními dny. Od 2. června tedy uslyšíte naše hosty od 10 hodin každý den. Změna času se samozřejmě týká i dalších částí našeho vysílání – podrobnosti najdete v programu.

Zápisník zahraničních zpravodajů v novém čase

První Zápisník jsme vysílali v roce 1955. Na rozdíl od tehdejších doby dnes už můžete vyrazit na dovolenou nebo za poznáním, kamkoli se vám zachce. Přesto asi není v lidských silách navštívit a objevit všechna zajímavá místa. Ta vám zprostředkovávají naši zpravodajové. V jejich reportážích najdete neobvyklá místa i příběhy, které pro vás s radostí připravují.

Od 3. června vysíláme Zápisník zahraničních zpravodajů každou neděli v atraktivnějším čase od 9 do 10 hodin. Našim posluchačům to umožní, aby Zápisník poslouchali třeba před tím, než odjedou na nedělní výlet.

zahraniční zpravodajové a reportéři Radiožurnálu

Chceme, aby náš Zápisník šel s dobou. „V Zápisníku chceme s posluchači mnohem více komunikovat, například prostřednictvím sociálních sítí. Snažíme se ze všech zajímavých míst, odkud vozíme reportáže, přinášet nejen klasickou rozhlasovou reportáž, ale také fotografie nebo videa,“ říká v rozhovoru vedoucí zahraniční redakce David Koubek.

Více zpráv z regionů

Poslední významnou změnou ve víkendovém vysílání Radiožurnálu je zařazování více informací z regionů České republiky. Co se kde děje, pozvánky na zajímavé akce nebo sportovní události – i to uslyšíte ve Víkendovém Poledním Radiožurnálu, který nově vysíláme už od 10 do 14 hodin.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: lep
Spustit audio