„Bude to žánrový pelmel." Skupina Lucie chystá na příští rok nové album a halové turné

19. duben 2017
Zprávy

Kapela Lucie vydá po 16 letech na jaře příštího roku nové album s názvem EvoLucie. První singl fanoušci uslyší letos. Na podzim příštího roku pak v sestavě David Koller, Robert Kodym, P. B. Ch. a Michal Dvořák kapela vyrazí na halové turné. Novinářům to oznámili členové kapely v prostoru vzducholodi v pražském Centru současného umění-DOX.

„Bál jsem toho, že Michal (Dvořák) má svoje Vivaldianno, David (Koller) KollerBand, já svoje vlastní věci a P. B. CH. filmovou hudbu a že z toho polévku neuvaříme. Naštěstí se to nestalo a máme už asi sedm písní," řekl Kodym.

První koncert turné se uskuteční 13. listopadu 2018 v ostravské Ostravar Aréně. Následovat bude vystoupení 18. listopadu v DRFG aréně v Brně a 24. listopadu v pražské O2 aréně. Kapela nevylučuje další vystoupení. Předprodej vstupenek na turné začne 20. dubna.

Na nové desce by se mohly objevit i skladby Ivana Krále a Oskara Petra, jehož písně Chci zas v tobě spát a Rouháš se bohům patří do koncertního repertoáru Lucie.

„Ve spolupráci s hudebníky chceme společně vzít to nejlepší z historie kapely a na tom stavět nový příběh," řekl Ladislav Vajdička z managementu nahrávací společnosti BrainZone, pod kterou kapela Lucie přechází. Chystané album bude podle Kollera ‚žánrový pelmel' a nebude představovat odklon od stylu Lucie.

Lucie vstoupila na hudební scénu v roce 1985. První sólovou deskou byl eponymní debut z roku 1990, posledním řadovým albem pak Dobrá kočzka která nemlsá z roku 2002. Po desetileté pauze se vrátila na koncertní pódia před třemi lety. Vyprodala tehdy deset koncertů, na které přišlo celkem 150 tisíc fanoušků

zdroj: ČTK
Spustit audio

Více z pořadu