OBRAZEM: Koncert na poště? Mozart v Jindřišské přilákal stovky lidí

9. březen 2017

Nejen třeba výpis z rejstříku trestů nebo doporučený dopis si v úterý večer mohli lidé odnést z pošty v pražské Jindřišské ulici. Čekal na ně i kulturní zážitek - hudební happening, jehož vrcholem bylo provedení Mozartovy Pražské Symfonie.

Jen co zhasla světla nad přepážkami, začala se dvorana pošty měnit v koncertní síň. Lidé, kteří na poštu přicházeli, často nevěřili vlastním uším. „Já myslím, že je to výborný nápad, protože ty prostory jsou tady moc hezký. Nevím, jaká bude akustika, ale nápad je to výborný,“ říká jeden z návštěvníků.

Na koncert přišlo odhadem sedm set lidí, koncert poslouchali ve stoje, počet míst k sezení byl omezený. Přesto si koncert posluchači pochvalovali: „Je to poprvé v životě, co jsem několik hodin strávil na poště a odcházím mile potěšen,“ říká další z návštěvníků.

Spokojení byli i hudebníci, třeba první hobojista Symfonického orchestru Českého rozhlasu Zdeněk Rys: „Hrálo se mi skvěle, myslím, že i kolegům. Je to pro nás příjemná změna.“

Spokojeností zářil i organizátor Ondřej Kobza: „Já jsem dojatej. Byly tady babičky, děti seděly na zemi, je to příklad toho, že když má člověk bláznivej nápad, tak se to podaří, protože nadchnete ostatní svou bláznivostí. Všechno je možný. Bylo tu odhadem 700 800 lidí.“

Ondřej Kobza je autorem projektu Piana v ulicích. Už dřív uspořádal například koncert pro šest pian na hlavním nádraží.

SOČR na poště
SOČR na poště
SOČR na poště
SOČR na poště
SOČR na poště
autor: Regina Květoňová
Spustit audio

Více z pořadu