Český sportovec Petr Beneš zdolal další rekord. Na jednokolce sjel Nuselské schody

24. květen 2017

V roce 2007 vyskákal na jednokolce až na vrchol Petřínské rozhledny, o pár let později se mu to podařilo na Žižkovském vysílači a nevynechal ani nejvyšší budovu v ČR - známou AZ Tower v Brně. Do své série si český sportovec Petr Beneš připsal další rekord. Tentokrát na své oblíbené jednokolce sjížděl na čas Nuselské schody.

Nuselské schodiště měří 109,2 metru a spojuje Šafaříkovu ulici na Vinohradech s údolím Botiče. Tvoří je 182 schodů. Přepočítává je David Rafaj z pelhřimovské Agentury Dobrý den: „Teď ještě měřím nadmořskou výšku nahoře i dole.“

Jednokolka je takové poloviční kolo – má jedno kolo, šlapky a sedátko. Jak se na ní jezdí? „Záleží na tom, kterou nohou jezdec zabírá. Já zabírám pravou nohou, takže si dám nohu na pravý pedál, vyhoupnu se nahoru, levou nohou šlápnu dozadu a jsem na jednokolce,“ vysvětluje Petr Beneš.

Jeho výsledný čas, kterým se zapíše do České knihy rekordů, je 41,62 sekund. „Super. Akorát že to už bylo na hraně, trochu to ustřelovalo. Zkusil jsem to na maximum, co to šlo,“ říká sportovec.

Dnešním rekordem ale Petrova cesta k úspěchu nekončí. Jeho dalším cílem je Monínecký cyklopark.

Sportovec Petr Beneš sjel na jednokolce Nuselské schody
Sportovec Petr Beneš sjel na jednokolce Nuselské schody
Sportovec Petr Beneš sjel na jednokolce Nuselské schody
autor: vos
Spustit audio

Více z pořadu