Je úchvatná. Divadlo Na Jezerce chystá premiéru hry o nejhorší zpěvačce na světě

10. květen 2017
Zprávy

Svou 37. premiéru připravuje Divadlo Na Jezerce. Komedii režíruje Jan Hřebejk a v roli božské Florence se představí Jitka Sedláčková.

Zkoušky nové hry Petera Quiltera Je úchvatná začínají 18. května, potrvají asi měsíc a znovu se pak začne zkoušet v září. Hlavní hrdinka hry Florence touží po tom, zpívat před publikem, které ji bude zbožňovat. Jenže nemá talent a zpívá příšerně.

„Zpívám ráda, ale tuto roli bych za pěveckou považovat neměla, nebo ano?“ říká Jitka Sedláčková o své nové roli. Herečka má za sebou řadu muzikálových rolí, ale tahle je jiná než všechny ostatní.

„Začínám si tu mou Florence představovat. Zatím fantazíruji o tom, jak mluví, jak se směje a hlavně, co se této dámě odehrává v hlavě, že uvěří vlastní lži a považuje se za talentovanou koloraturní pěvkyni. Proč jí někdo neřekl: nedělejte to, nezpívejte, neboť se to nedá poslouchat...“ pokračuje herečka.

„Tu hru jsme s Janem Hrušínským hledali přímo pro Jitku,“ prozrazuje režisér Jan Hřebejk. „Chceme, aby se diváci bavili. A styděli se případně pouze za postavy, nikoli za tvůrce,“ dodává. Hra Je úchvatná je v Divadle Na Jezerce jeho stou režií.

Partnerem Jitky Sedláčkové v inscenaci Je úchvatná je principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský. Jako pianista zpěvačky se představí Václav Tobrman, v dalších rolích uvidíme Miroslavu Pleštilovou a Libuši Švormovou. Příběh byl také zfilmován. V hlavních rolích snímku Božská Florence si zahráli Meryl Streepová a Hugh Grant. Premiéra hry je v Divadle Na Jezerce naplánována na 5. října 2017.

Je úchvatná. Zkouška hry Petera Quiltera v Divadle Na Jezerce
autor: redakce
Spustit audio

Více z pořadu