Praha už hledá strom pro vánoční trhy 2017

8. srpen 2017

Přestože venku se teploty pohybují kolem 30 stupňů, společnost Taiko, která organizuje vánoční trhy na Staroměstském a Václavském náměstí, myslí na zimu a začíná hledat vánoční strom. Své tipy na vhodný strom může zaslat kdokoli.

Tipy na jehličnany, které by se mohly stát dominantou letošních trhů, může poslat každý prostřednictvím webu až do 15. září. Ten, kdo vítězný strom nabídne nebo dá na něj tip, získá podle pravidel soutěže deset tisíc korun.

Jehličnatý strom, který postaví organizátoři na Staroměstském náměstí po dobu adventu, se může nacházet na soukromém pozemku i veřejném prostranství. Je možné zasílat tipy na stromy, které jsou tzv. přerostlé a začínají být nebezpečné svému okolí (parky, zahrady, veřejná prostranství apod.), takže je nutné je z bezpečnostních důvodů pokácet, případně stojí na stavebních pozemcích.

V pondělí 6. listopadu organizátor vyhlásí výsledky soutěže. Strom se pak slavnostně rozsvítí Prahy v sobotu 2. prosince 2017. Informace o soutěži najdete na webu taiko.cz

autor: redakce
Spustit audio

Více z pořadu