Začínající oprava Husitské ulice zkomplikovala dopravu na Žižkově

12. březen 2018

Začínající oprava Husitské ulice v Praze 3 dnes zkomplikovala dopravu v souběžné Seifertově ulici. Auta z Husitské projíždějí Seifertovou, která je úzká, po tramvajových kolejích a blokují provoz hromadné dopravy. Seifertovou přitom spolu s tramvajemi jezdí odkloněná autobusová linka 207. Stovky lidí vystupovaly v ranní špičce z tramvají a vydaly se k hlavnímu nádraží pěšky, zjistil na místě zpravodaj ČTK.

Oprava 670 metrů dlouhého úseku Husitské mezi křižovatkou s Trocnovskou ulicí a Tachovským náměstím má trvat do konce letošního listopadu. Rekonstrukce je rozdělena na tři etapy, v první z nich stavbaři ode dneška pracují mezi křižovatkami s Trocnovskou ulicí a Orebitskou ulicí. Do opravovaného úseku mohou pouze chodci.

Dopravní podnik kvůli opravě Husitské ode dneška zrušil autobusovou linku 133, odklonil linku 175 z Rokycanovy přes Ohradu na sídliště Malešice a linku 207 přes Seifertovu ulici a Olšanské náměstí. Ve směru z centra se změnila trasa tramvajové linky 15 a řadu autobusových zastávek dopravní podnik přemístil, vyplývá z jeho webu.

V další fázi opravy, která má začít za dva měsíce, se práce přesunou mezi Orebitskou a Jeronýmovu ulici, nejdelší dobu zabere rekonstrukce mezi křižovatkami s Jeronýmovou a Prokopovou ulicí. Ve třetí etapě, která potrvá čtyři měsíce, bude navíc uzavřena frekventovaná křižovatka Husitské ulice s Trocnovskou.

Husitská ulice na Žižkově je částečně uzavřena
zdroj: ČTK
Spustit audio