Husí játra na víně s mandlemi
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny na Starém Městě pražském Martina Faltuse.
Ingredience:
- Husí játra - 500 g
- Mandle - 80 g
- Husí sádlo
- Cibule - 1 ks
- Červené víno
- Mletý pepř
- Sůl
Postup:
- Očištěná husí játra protýkáme spařenými, oloupanými a na nudličky nakrájenými mandlemi
- Játra orestujeme spolu s cibulí na sádle a poté podlijeme vínem a dusíme doměkka
- Hotová játra osolíme, opepříme a podáváme s rozpečenou bagetou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.