Husí játra na víně s mandlemi

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny na Starém Městě pražském Martina Faltuse.

Ingredience:

  • Husí játra - 500 g
  • Mandle - 80 g
  • Husí sádlo
  • Cibule - 1 ks
  • Červené víno 
  • Mletý pepř
  • Sůl

Postup:

  • Očištěná husí játra protýkáme spařenými, oloupanými a na nudličky nakrájenými mandlemi
  • Játra orestujeme spolu s cibulí na sádle a poté podlijeme vínem a dusíme doměkka
  • Hotová játra osolíme, opepříme a podáváme s rozpečenou bagetou
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.