Pečená jablka s medem a mascarpone
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny na Starém Městě pražském Martina Faltuse.
Ingredience:
- Středně velká jablka - 4 ks
- Med - 4 lžičky
- Vlašské ořechy - 20 -30 g
- Mascarpone - 100 g
- Máslo - 1-2 lžíce
- Práškový cukr
Postup:
- Jablka zbavíme jádřinců
- Poté je vložíme do malého kastrolku, přidáme máslo a malé množství vody
- Nádobu dáme do horké trouby a upečeme doměkka
- Otvory po jádřincích plníme směsí z mascarpone, medu, sekaných vlašských ořechů a cukru
- Zdobíme mátou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka