Roštěnky se zelenými fazolkami
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- Kvalitní hovězí roštěná - 4 plátky
- Máslo - 0,1 kg
- Mražené fazolky - 0,25 kg
- Vejce - 2 ks
- Zelená petrželka
- Mletý pepř
- Sůl
Postup:
- Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na poloviční dávce másla opečeme
- Fazolky spaříme v horké vodě a na másle opečeme na pánvi, osolíme a upravíme na talíř, polijeme horkým máslem a posypeme natvrdo uvařenými posekanými vejci
- Hotové roštěnky položíme k fazolkám a polijeme šťávou z opečeného masa
- Jako přílohu podáváme opékané brambory posypané petrželkou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.