Zelná polévka s uzeným tofu

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience

  • 500 gramů kysaného zelí
  • 1 balení uzeného tofu
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 5 stroužek česnek
  • zeleninový vývar
  • 2 brambory
  • kmín
  • majoránka

Postup

V hrnci podusíme kysané zelí a koření. Když je zelí poloměkké, dolijeme je vývarem a přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Vaříme, až zelí i brambory změknou. Tofu nakrájíme na kostky a přidáme spolu s prolisovaným česnekem. Ještě krátce povaříme a podáváme se lžící zakysané smetany.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.