Mušle s řapíkatým celerem a chilli
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Tomáše Stehlíka.
Ingredience na 2 porce:
1 kg čerstvých slávek
3 lžíce olivového oleje
3 stvoly řapíkatého celeru nakrájeného na slabší plátky
1 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
1 lžička nasekaného česneku
2 malé chilli papričky
1 lžíce šťávy z limetek
10 lístků čerstvé bazalky
pepř
Postup:
1. Mušle přeberte a otevřené rovnou vyhoďte. Zavřené mušle očistěte kartáčkem od řas a písku.
2. Ve větším kastrolu odpovídajícímu množství mušlí, zahřejte olivový olej, přidejte zázvor s česnekem a chilli. Přidejte řapíkatý celer a orestujte.
3. Na orestovanou směs nasypte mušle, opepřete a okyselte limetkovou šťávou.
4. Nechte asi 3 minuty vařit na středním plameni pod poklicí.
5. Na závěr přidejte bazalku. Podávejte třeba s čerstvou bagetou.
Poznámka:
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.