Králík dušený na rajčatech a stříbrných cibulkách
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře belgické restaurace Les Moules Radka Vlasáka.
Ingredience - 5 porcí:
- Králík - 1 ks (asi 1,5 kg)
- Bílé víno - 1 l
- Ocet - 0,1 l
- Mrkev - 100 g
- Celer - 100 g
- Cibule - 100 g
- Zavařená rajčata - 250 g
- Stříbrné cibulky - 500 g
- Cukr - 50 g
- Hřebíček, bobkový list, celý černý pepř, mletý černý pepř, sůl
Postup:
- Z vína, octa, na hrubo nakrájené kořenové zeleniny, hřebíčku, celého pepře, bobkového listu a cibule na plátky připravíme marinádu, kterou krátce povaříme
- Poté vychladíme a na 2-3 dny do ní naložíme na pět kusů rozděleného králíka
- Třetí den králíka vyndáme, osušíme, osolíme, opepříme a v hrnci ze všech stran opečeme dohněda
- Králíka vyndáme ven a v tom samém hrnci opečeme stříbrné cibulky z trochou cukru, aby se vytvořil karamelový potah
- Přidáme vycezenou marinádu, zavařená rajčata, králíka a zvolna dusíme doměkka
- Králíka vyndáme a omáčku spolu s cibulkami svaříme dohusta
- Dochutíme a podáváme
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka