Bramborové taštičky se švestkovými povidly

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 1 kg ve slupce vařených brambor
  • 0,4 kg hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 kelímek švestkových povidel
  • cukr moučka
  • skořice
  • olej na smažení
  • sůl

Postup:

  • Brambory jemně nastrouháme, přidáme mouku, vejce, špetku soli a připravíme vláčné bramborové těsto, ze kterého tvoříme čtverečky
  • Plníme je švestkovými povidly
  • Čtverečky těsta přehneme, spojíme a vytvoříme šátečky
  • Připravené šátečky smažíme v rozpáleném oleji
  • Smažené šátečky sypeme moučkovým cukrem a skořicí
autor: Denisa Jeřábková