Vepřové medailonky v bramboráku
Recept dne od šéfkuchaře asijského bistra WOKER Tomáše Stehlíka.
Ingredience:
- 300 g očištěné vepřové panenky
- sůl a pepř
- 4 větší brambory
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- majoránka sušená
- olej
Postup:
Očištěné brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme vejce, mouku, koření a nastrouhaný česnek.
Z očištěné panenky nakrájíme medailonky, které okořeníme, omoučníme a zprudka krátce opečeme.
Na rozpálenou pánvičku s olejem dáme lžící těsto a na něj pak opečené medailonky. Vrchní část masa přikryjeme další vrstvou těsta a opečeme pomalu z obou stran.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka