Pivní bůček s černým pivem

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 1 kg libovějšího bůčku
  • 1 černé pivo
  • 15 stroužků česneku
  • 5 kuliček černého pepře
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička mleté papriky,
  • ½ lžičky mletého chilli
  • 5 lžic worcestru

Postup:

Bůček uvaříme s pivem, česnekem, celým pepřem a bobkovým listem doměkka. Ze zbytku koření si připravíme kašičku, teplý bůček potřeme směsí a zabalíme do alobalu. Necháme 3 dny proležet v chladu.

autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.