Okurkový salát s jogurtem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře restaurace V Kolkovně Martina Faltuse.
Ingredience:
- 1 salátová okurka
- 250 g řeckého jogurtu
- 1 lžíce sekané petrželky a máty
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu a koriandru
- sůl a pepř
- několik lístků máty
Postup:
Okurku omyjeme, oloupeme a podélně rozčtvrtíme. Semínka odstraníme lžičkou. Dužinu nakrájíme na plátky silné 1/2 cm. Jogurt rozmícháme s petrželkou, mátou, římským kmínem a koriandrem, osolíme a opepříme.
Do jogurtového krému vmícháme plátky okurky a necháme v chladničce rozležet. Hotové dílo zdobíme lístky máty.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.