Salát s quinoou podle receptu Tomáše Vobořila

Majitel restaurace Podolka Tomáš Vobořil rád recepty vymýšlí, ale zároveň rád používá recepty z cizích zemí. Ty si ale vždycky upraví tak trochu po svém. Říká, že vaření je o zábavě a o trochu netradičních postupech. Přesvědčte se sami.

Suroviny:

0,5 kg krůtího masa nakrájeného na plátky nebo tempeh
300 g přepuštěného másla nebo rostlinný olej

Na quinoový trojobal:

250 g kukuřičné mouky
250 g quinoových vloček
100 g sýru parmazánového typu
10 ml mléka
3 vejce
25 g dlouholisté petržele
25 g tymiánu či jiné bylinky
20 g citronové kůry
sůl a pepř

Postup:

1. Kukuřičnou mouku samostatně vysypte do první misky a lehce osolte. Vejce rozklepněte do druhé misky, lehce osolte, opepřete a zřeďte malým množstvím mléka. Směs rozmíchejte.

2. Quinoové vločky smíchejte s nasekanými bylinkami, sýrem a citronovou kůrou, osolte a opepřete.

3. Maso nebo tempeh obalte nejprve v kukuřičné mouce, následně ve směsi vajec a mléka a nakonec v quinoové směsi.

4. Smažte v přepuštěném másle. To dodá jídlu krásnou specifickou chuť. Je možné použít i kvalitní olej na smažení.

5. Podávejte na zeleninovém salátu.