Čerstvé zelí s bulgurem
Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.
Ingredience:
- 150 g bulguru
- 0,4 l vývaru
- 4 lžíce oleje
- 2 cibule
- zelená petrželka
- bazalka
- sůl
- 1 menší zelí nakrájené nadrobno
Postup:
- Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme zelí, osolíme a na malém ohni a bez přidání vody restujeme cca 15 minut
- Přidáme bulgur, zalijeme vývarem a ještě společně dusíme 15 minut
- Pak přidáme nasekanou petrželku, bazalku, promícháme a necháme stát 15 minut
- Podáváme s jogurtovou omáčkou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.