Čerstvé zelí s bulgurem

Recept pro dnešní den od šéfkuchaře Kolkovny Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 150 g bulguru
  • 0,4 l vývaru
  • 4 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • zelená petrželka
  • bazalka
  • sůl 
  • 1 menší zelí nakrájené nadrobno

Postup:

  • Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme zelí, osolíme a na malém ohni a bez přidání vody restujeme cca 15 minut
  • Přidáme bulgur, zalijeme vývarem a ještě společně dusíme 15 minut
  • Pak přidáme nasekanou petrželku, bazalku, promícháme a  necháme stát 15 minut
  • Podáváme s jogurtovou omáčkou
autor: Denisa Jeřábková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.