Drůbeží kuličky v pikantní omáčce
Suroviny: 400g mletého kuřecího masa, 100g másla, koření do mletých mas, hl. mouka, strouhanka, olej. Na omáčku: 1 menší cibule, 1 lžíce másla, 1 kostka slepičího bujónu, 1 dl smetany, 1 lžíce pikantní hořčice, sůl, pepř, hl. mouka.
Postup: Z masa, másla, koření a mouky vypracujeme hmotu, vlhkou rukou vytvoříme kuličky o průměru asi 3 cm, obalíme je ve strouhance a smažíme zprudka ve větším množství oleje. Příprava omáčky: Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másla, přidáme kostku bujónu, zalijeme asi 4 dl horké vody a povaříme. Vmícháme lžíci hořčice, smetanu, osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme. Nakonec zahustíme trochou mouky. Kuličky podáváme přelité omáčkou. Příloha: rýže.
Dobrou chuť Vám přeje Petr Novotný a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.